Het verhaal van Nathan

Baby’s hebben behoefte om gezien, gehoord en erkend te worden wat betreft hun ervaringen, hun verhaal, al van bij het prilste begin van hun leven.  

Ik onlangs het genoegen en plezier om de tweeling te ontmoeten van een nicht van me.  Ze is een prachtige vrouw en mama voor haar vier kinderen, waarvan de jongste twee in juni geboren zijn.  Ze vertelde me hoe verschillend de jongens zijn, wat betreft hun geboortegewicht en lengte, hoe ze drinken van de borst en hoe ze zich verder gedragen. De ene is heel aanwezig, wakker en alert, de andere wat afweziger, zei ze.  Dus vroeg ik naar hun geboorteverhaal.

De eerste was snel geboren, de andere moeizamer en met wat hulp van buitenaf – met de vacuümpomp.  Hij had ook de navelstreng rond zijn hals gehad en was gestart met een minder goeie Apgar-score.
   
Ik vertelde haar over het belang van het erkennen van hun eigen verhaal.  En ook hoe de eerste die geïmplanteerd is de oudste is, die weliswaar bij een vaginale bevalling als tweede geboren is.  Wat haar opeens best logisch leek, ook gezien hun lengte en gewicht bij de geboorte. 

Ik mocht vervolgens haar (oudste) zoontje dat het lastiger heeft gehad bij de geboorte vasthouden en hem vertellen wat een start het moet geweest zijn voor hem.

Ik vertelde zijn verhaal van bij de conceptie en implantatie…tot aan zijn pittige geboorte.  Ik gaf aan dat ik begrijp dat het wel wat geweest is, en dat ik me alleen maar kan voorstellen dat ie het bij momenten heel spannend of beangstigend vond.  Gaandeweg tijdens het vertellen werd hij wakkerder, aanweziger en maakte hij oogcontact.  Hij gaf me ook een hemelsbrede glimlach en begon vervolgens te ‘vertellen’.  Zijn mama trok grote ogen op dat moment, om hem zo te zien en horen.  Hoewel hij nog maar twee maanden oud was, heeft ie honderduit tegen me verteld als reactie op de erkenning die ik ‘m gaf.

De conceptie, de buikperiode en de geboorte zijn zo gigantisch belangrijk als het gaat over overtuigingen en patronen in onze levens.  Dit kleintje kon ik nu zelf erkenning geven voor zijn verhaal.  Wat een voorrecht was dat.

Zoals het ook een bijzonder voorrecht is om met elke volwassene een Geboorte in kaart-sessie te doen, waarbij ook zoveel geheeld wordt uit dat prille begin van het leven.  Gedrag is opeens logisch(er), de oorsprong van patronen wordt instant helder én de impact op het leven vandaag de dag vermindert en verandert.  Het begin van échte bevrijding en diepgaande heelwording is dan een feit.  En dat is vaak een ontroerend moment.  Waar ik getuige van mag zijn én energetische vroedvrouw.  


#coeurbusiness #energetischevroedvrouw #transformatiecoach #bodyandsoulcoach