Beschikbaar zijn voor het leven.

Het voorbije weekend gaf ik mezelf nog eens drie volle dagen tijd om voluit in de ervaring van de Innerlijke alchemie te gaan.  Hoewel ik zou kunnen inzoomen op belangrijke persoonlijke ervaringen, of pagina’s lang zou kunnen delen wat Dirk Oellibrandt allemaal meegaf aan waardevolle dingen om ons te her-inneren…is er vooral één uitspraak die ik vandaag graag met jullie deel.  “Being available for life” 

Beschikbaar zijn voor het leven. Ben jij beschikbaar voor het leven?  Ben ik beschikbaar voor het leven?  Het is een uitermate boeiende vraag.  

Waarover gaat dat dan, beschikbaar zijn voor het leven? Wat betekent het voor jou?  Wat doet het met jou als je dit leest?  Waar kan je wat voelen in je lijf als je die woorden proeft en laat binnenkomen?

Voor mij voelt ‘beschjkbaar zijn voor het leven’ op dit moment zo: 
dat ik in staat ben om me te openen voor het leven, de levensenergie die beschikbaar is en dat ik kan Ik besef dat ik kan ‘tappen’ zeg maar uit een oneindig krachtige en onuitputtelijk bron. En dat ik, net als ieder levend wezen, een vat en een voertuig ben voor die gigantische energie.
Dat wanneer ik me helemaal kan openen voor die energie, voor dat leven, dat ik dat kan gewaar worden in elke cel van mijn lichaam.  Dan is het leven voelbaar, tastbaar, dan lekt of stroomt het uit al mijn (84.000!) poriën, dan straal ik.  En dan kan ik die bijdrage leveren, of ten volle die toegevoegde waarde zijn waarvoor ik in dit leven ben, waarvoor ik geboren ben. 
Hiervoor maak ik elke dag toegewijd mijn innerlijke ruimte schoon, ga ik in de stilte, maak ik verbinding, open ik verschillende deuren open in mezelf. Het is zoals een muzikant dagelijks oefent om zijn instrument meesterlijk te kunnen bespelen…zo oefen ik elke dag om een instrument voor het leven te zijn.

Benieuwd hoe het voelt voor jou.  Wat deze quote en wat ik deelde met je doet. Op info@bodyandsoulcoaching.be is jouw verhaal welkom.
En mocht je een stukje begeleiding willen krijgen om het leven meer of gewoon voluit toe te staan in jezelf, dan ben je van harte welkom. Ik deel graag welke manieren er zijn om jezelf hiervoor te openen. Je boekt je sessies makkelijk via deze website.