Ook niet kiezen is kiezen.

In Vlaanderen weet geloof ik iedereen van het bestaan van “Start to run” af en de verschillende alternatieven die er nadien bijgekomen zijn, “Start to swim” en “Start 2 Yoga” zijn er daar enkelen van.  

Vandaag wil ik hier graag “Start to choose” lanceren.  In plaats van dat er een App of een heel traject bestaat om jezelf te oefenen en om beter te worden in kiezen, zijn een paar eenvoudige (kleef)briefjes met “Start to choose” daarop al wat je nodig hebt.

Om dankzij die herinneringsbriefjes op belangrijke plaatsen in je huis eraan herinnerd te worden dat je altijd kan kiezen.  
Dat je bewust kan kiezen voor iets. Dat alles wat je kiest een invloed heeft op alles in je gevoel, je beleving en je leven. Dat alles wat je bewust kiest en waar je dus je aandacht aan geeft groter wordt en vermeerdert. Dat wanneer je niet kiest voor iets je hierdoor automatisch voor iets anders kiest en je misschien toch beter zelf de keuze maakt waar je meer van wil in je leven. Je kiest dus hoe dan ook.  En je kan dat dan maar beter bewust doen.

Een perfecte plaats om kleefbriefjes met daarop “Start to choose” of “Start to choose consciously” te hangen zijn je nachttafeltje en/of de binnenkant van de deur van je slaapkamer.  Om jezelf eraan te herinneren dat je kan kiezen met welk spreekwoordelijk been je uit bed stapt.  Dat je kan kiezen naar welke gedachten jouw aandacht gaan bij het begin van een nieuwe dag.  En dat je kan kiezen om met een gevoel van dankbaarheid, appreciatie en rust in je lichaam en geest te gaan slapen, of niet.  Dat je kan kiezen om bewust en met aandacht met je geliefde te vrijen of niet.  

Een andere perfecte plaats om een kleefbriefje te hangen is de deur naar je bureau of aan de muur aan je bureau.  Om jezelf eraan te herinneren dat je kan kiezen waar je jouw tijd en energie aan wil geven; aan die dingen die jou vervullen, aan die dingen die eens ze gedaan zijn voor rust en zorgeloosheid zorgen in jouw systeem, aan dingen die jou als vanzelf in verbinding brengen met jezelf en die je voeden en vervullen.  Het zou misschien ook wel een goed idee voor heel wat mensen kunnen zijn om als openingsscherm op computers en telefoons die “Start to choose” te zien.  Om ook hier bewust(er) te kiezen.

Nog een perfecte plaats is de voorraadkast of koelkast.  Om jezelf eraan te herinneren dat je altijd kan vragen aan je lijf wat het graag wil of wat het nodig heeft.  Om te kiezen voor dat soort eten waarvan je bij elke hap geniet van de smaak, waarvan je weet en voelt dat het je goed doet en waarvan je nadien alleen maar blij blijft naproeven.  Of je maakt een andere keuze en je bent jezelf daar ook bewust van; dat je emotioneel bent, dat je troost zoekt, dat je gevuld en ontspannen wil worden door veel te eten…wat het ook is.

“Start to choose” zou ook een goeie zijn om op de spiegel in de badkamer te kleven.  Om jezelf eraan te herinneren dat je altijd kan kiezen om naar jezelf te kijken als naar een geliefde, om alle mooie en goeie dingen te zien en zelfs te benoemen.  En om je bewust te zijn van de gevolgen als je het omgekeerde doet.  

“Start to choose” en begin daar liefst vandaag nog mee.
Kies om de grootste supporter te zijn voor jezelf en al wie je lief is.  

Kies om al wie en wat je apprecieert te laten weten dat je dat doet met woorden of andere attenties.
Bewust kiezen om aandacht te geven aan die dingen die het beste in jezelf en anderen naar boven brengen.
Kiezen om warmhartig, gul, liefdevol en aanwezig te zijn.
Kiezen voor het best mogelijke gevoel waar je bij kan op elk moment, voor datgene wat jou het meest emotioneel welzijn brengt, wat je het dichtst brengt bij wat veel mensen geluk noemen – datgene wat jouw energie meer doet stromen en wat je een gevoel van ‘ease’ geeft.  Kiezen om je energie te richten, je afstemming, kiezen om je trilling te verhogen.

Begin om te kiezen, start to choose.En onthoud dat je door steeds vaker, steeds meer en steeds bewuster te kiezen waar jouw focus, aandacht, energie en tijd naartoe gaat; dat je hierdoor vorm en inhoud aan je leven geeft.   Dat jouw levenservaring vanuit die keuzes vertrekt. Door te kiezen voor datgene dat werkelijk bij jou past en wat het beste in jou naar boven brengt en bijgevolg al dat goeie dat daarmee resoneert aan te trekken in je leven, wordt je onvermijdelijk meesterlijk in ‘leven’, wordt je een levenskunstenaar, een levensgenieter eersteklas.

#starttochoose #start #choose #consciously
#begintekiezen #begin #kies #bewust