Als de bewuste geest de onderbewuste geest tegenspreekt.

Flink wat mensen die in mijn praktijk terecht komen weten veel, heel veel. Over zichzelf, over waar en wanneer bepaalde dingen fout zijn gegaan in hun leven…en vaak weten ze ook veel over wat in zelfhulpboeken of boeken om het lijden en de psyche van de mens geschreven staat.

En toch kan al dat ‘weten’ en begrijpen hen blijkbaar niet helpen om uit de ellende te raken, om zich te bevrijden van datgene waarin ze zich gevangen voelen. Soms zijn ze gefrustreerd omdat alle mogelijke wijsheid en wetenschap blijkbaar niet of nooit genoeg is om hen te helpen. Soms zijn ze wanhopig omdat ze zo hun best doen om positief in het leven te staan, omdat ze zo hun best doen om positief te denken. Soms zijn ze verdrietig en stikkapot omdat ze goed weten met hun hoofd, met hun bewuste geest, wat ze willen veranderen en waar ze naartoe willen met zichzelf en hun leven, en het maar niet lukt. Eens te meer ervaren ze het als een bevestiging van hun mislukken, hun falen. Eens te meer is het iets waarvoor ze zichzelf de schuld geven, zichzelf onderuithalen.

Wat helaas nog onvoldoende is doorgedrongen – ook bij dokters, therapeuten en velerlei hulpverleners – is dat de bewuste geest amper 5% van de realiteit of ervaring bepaalt. Ja dat is heel weinig. En dat het leven zoals het geleefd en ervaren wordt voor 95% bepaald wordt door de programma’s die draaien in het onderbewustzijn.
Natuurlijk kunnen mensen zichzelf beter voelen als ze positieve affirmaties doen, als ze helemaal gefocust zijn tijdens een cursus of vuurloop of wat dan ook. Natuurlijk voelt het alsof mensen helemaal ‘on top of things’ zijn en controle hebben over hun leven als ze volledig, bewust aanwezig zijn en van daaruit handelen, spreken, beleven. 

Zolang wat in de bewuste geest leeft, niet rijmt met wat er in het onderbewustzijn huist aan overtuigingen, zal het super veel moeite kosten om in dat gevoel van welbehagen te blijven. Want als mensen overschakelen op automatische piloot, als mensen de teugels van hun geest niet strak in de hand houden, dan is het het onderbewustzijn van waaruit alles gestuurd wordt.

De programma’s die in die onderbewuste geest draaien, 24u per dag, 7 dagen op 7, die worden al geïnstalleerd vanaf het derde trimester van de zwangerschap. En de meeste programma’s, gewoontes en overtuigingen zijn al geïnstalleerd voor mensen 7 jaar oud zijn. Eigenwaarde, zelfvertrouwen, gezonde begrenzing, eigenliefde, vermogen tot hechting en verbinding, vertrouwen of wantrouwen in zichzelf en de mensheid, veiligheid of onveiligheid, geloof of ongeloof in het eigen kunnen…
Alleen als de programma’s uit het onderbewustzijn dezelfde zijn als wat mensen bewust geloven, denken en willen, kunnen ze zichzelf of hun leven veranderen zoals ze dat graag willen. Alleen dan zal het leven vruchtbaarder, moeitelozer, zonniger en gelukkiger voelen.

Dokter Bruce Lipton – van wie de quote van vandaag komt – vertelt goed nieuws wat dit betreft. Volgens hem zijn er 3 manieren om de overtuigingen, gedachten en oordelen die in het onderbewustzijn actief zijn te veranderen. De eerste manier is om in een bepaalde frequentie te komen qua hersengolven, theta, omdat die toegang geeft tot het herschrijven van programma’s. De tweede manier is om voortdurend (voort-durend) te herhalen, herhalen, herhalen…net zoals je spieren traint of bepaalde talenten oefent en optimaliseert kan je ook met herhaling, voortdurende herhaling zaken veranderen. Of je kiest voor de derde manier, de makkelijkste en snelste, en je trakteert jezelf op een sessie belief-change-modification zoals hij het beschrijft. QEC, een belief-change-modification-method die in de wereld werd gezet door dokter Melanie Salmon, is zo’n bijzonder effectieve manier om ervoor te zorgen dat wat mensen willen met hun bewuste geest ook ondersteund kan worden op onderbewustzijnsniveau ipv van daaruit gesaboteerd te worden.

Als dat is wat jij ook wil, boek dan vandaag nog jouw Change Of Beliefs-sessies via de website bodyandsoulcoaching.be