De magie van dankbaarheid.

Eén van de sleutels in de Change Of Beliefs-sessies, waarbij beperkende overtuigingen worden omgedraaid naar ondersteunende en positieve overtuigingen, is dankbaarheid.

Voor elk van de nieuwe overtuigingen die je jezelf eigen wil maken roep je een gevoel van dankbaarheid op, waardoor zich als het ware een deur opent die toegang geeft om die nieuwe waarheid in je onderbewustzijn te installeren.

Ik ben oa opgeleid door dokter Melanie Salmon, die vanuit haar wetenschappelijke achtergrond sowieso geen ijle, zweverige dingen doorgeeft en die allesbehalve gebakken lucht verkoopt. Toch blijft het bijzonder fijn wanneer wetenschappers verdere onderzoeken doen naar bepaalde zaken en zogenaamd écht bewijs leveren voor iets wat in de praktijk al bewezen was.

Alleen al elke dag de tijd nemen om pakweg 3 dingen te benoemen of neer te schrijven waarvoor je dankbaar bent, geeft in 12 weken tijd al een significant betere mentale gezondheid, zeggen de onderzoekers van Berkeley. Eén van de aanbevelingen die ze op basis van hun studie doen is om behalve therapeutische sessies ook met dankbaarheid te werken, voor al wie worstelt met depressieve gevoelens, angsten of het gevoel het leven en de wereld niet aan te kunnen.

Dankbaarheid helpt lichaam en geest, het koppelt je los van toxische emoties en heeft een blijvend effect op onze hersenen, zo zeggen wetenschappers. Het zorgt ervoor dat je jezelf vrediger voelt, dat je minder in weerstand bent en minder reactief.

Mij moeten de wetenschappers niet meer overtuigen, ik zie het hier wekelijks gebeuren, de grote en kleine wonderen na de Chang Of Beliefs-sessies.
Wil jij ondervinden wat de magie van dankbaarheid én van het veranderen van jouw overtuigingen voor jou kan doen? Je kan op de website heel makkelijk jouw eigen COB-sessie inplannen op een moment dat in jouw agenda past.
Heel graag tot binnenkort.