Geluk is als een parelsnoer van geluksmomentjes.

Geluk zit in vele kleine dingen. In vierentwintig uur kunnen ‘tig’ kleine geluksmomenten zitten.  In onbevangen en nieuwsgierig kijken met nieuwe ogen naar dingen die je al kent, in een berichtje van iemand nét als je aan hem of haar denkt, in een perfect zonzoete framboos uit eigen tuin, in een blik wisselen met iemand waardoor zoveel gezegd wordt zonder woorden, in een passage in een boek waarvan je denkt dat het nooit mooier kan gezegd worden dan zoals het daar geschreven staat, in een roodborstje dat blijft zitten als je dichterbij komt gewandeld, in dat stukje chocolade wat je koffie nog lekkerder maakt, in een onverwachte uitnodiging….

Geluk is geen chronische staat van zijn, geluk is geen chance hebben in het leven, geluk is geen doel waarnaar je kan streven door keihard je best te doen.  Een geluksgevoel is veeleer het blije gevolg van durven kiezen voor gevoelig zijn voor alle schoonheid en rijkdom in de natuur, het is bewust kiezen om met verwondering te kijken naar alles in plaats van alles vanzelfsprekend te vinden, het is de kunst van jezelf verbonden voelen.  

Waarom schrijf ik dan dat geluk niet in een klein koekje zit?
Omdat geluk niet eindig is, omdat het niet ‘op’ kan geraken, net zoals bij liefde.  Er is geen bepaalde en al helemaal geen beperkte hoeveelheid geluk in de wereld.
Het is niet omdat iemand anders een echte geluksvogel lijkt in jouw ogen dat er minder geluk over blijft voor jou.  

Net zoals liefde vermeerdert en groeit als je het deelt, vergroot je eigen kans op geluk als je het anderen van harte gunt. Als je in plaats van jaloers te zijn op de zegeningen in anderen hun leven blij kan zijn voor zoveel groot geluk dat hen te beurt valt, word ook jij magnetisch voor geluk.
Zolang je anderen bekijkt en beoordeelt alsof het geluk hen niet toekomt of dat ze het toch niet meer verdienen dan jij…resoneer je met een overtuiging van tekort en malcontentement. Wat je uitzendt trek je aan, dat is de wet van de aantrekking.

Best mogelijk dat je dingen (overtuigingen, oordelen, aannames) uitzendt waarvan je je niet bewust bent.  Of dat je wel ziet wat je krijgt in het leven en dat je bijgevolg ook weet dat ergens iets in jou een bepaalde vibe uitzendt die hiervoor aan de basis ligt, maar dat je geen idee hebt hoe je die programma’s die blijkbaar lopen in jezelf kan overschrijven of vervangen.  

 

Durven ontvangen, voluit vertrouwen, angsten en blokkades uit de weg ruimen, beperkende overtuigingen ombuigen tot ondersteunende overtuigingen…het kan écht.  De verbinding met jezelf herstellen en van daaruit kunnen verbinden met anderen en met alles wat je geluksmomentjes kan geven in het leven…het kan écht.
Boek jouw eigen Change Of Beliefs-sessie als je graag wil afstappen van de idee dat er maar een beperkte hoeveelheid geluk voor jou kan zijn.  Boek je sessie via de online agenda van bodyandsoulcoaching.be.