De liefde.

Viva Valentijn! Vier jij de liefde extra vandaag?
Of heb je lak aan opgelegde feestdagen?

Kies je er eerder voor om jouw liefde eerder te vertalen in onverdeelde aandacht die je geeft aan je geliefde in plaats van in hartvormige donzige kussentjes? Kies je ervoor om de liefde liever elke dag te leven, te eren en te vieren samen met je partner?

Het kan vandaag een mooie dag zijn om alleen of samen stil te staan bij wat liefde betekent voor jou/jullie. Ook als je single bent kan je stil staan bij liefde vandaag.
Wat betekent liefde echt voor jou? Hoe goed ken jij jezelf in relatie tot liefde? Welk beeld van de liefde kreeg je mee van thuis en welke ideeën en overtuigingen over de liefde werden daar geprojecteerd en voorgeleefd? Hoe onvoorwaardelijk is de liefde die er is? Hoe vrij kan de liefde gegeven en beleefd worden? Hoe goed ben je in staat om liefde te ontvangen, om liefde echt te laten landen in je hart? Is de liefde datgene wat elke cel in jouw lieve lijf mag laten zingen en dansen?
Of is de liefde nog gelinkt met angst voor diepe verbondenheid, angst om niet goed genoeg te zijn, angst voor verlies? Vraag of eis je van je partner de liefde en het vertrouwen die je jezelf (nog) niet kan geven? Houd je jouw geliefde verantwoordelijk voor het geluk of ongeluk dat je ervaart in de liefde? Neem je genoegen met wat er is, omdat je diep van binnen, onbewust misschien, ervan overtuigd bent dat je niet beter verdient?

Wanneer je inzicht krijgt in hoe de liefde met jou en jouw geliefde resoneert, kijk je misschien met andere ogen naar elkaar. Wanneer je bewust wordt van wat er allemaal meespeelt in jullie relatie, wat er allemaal aan oordelen, angsten en overtuigingen is komen vast te zitten op de liefde, kan je jezelf beginnen bevrijden van de verstrikkingen die er zijn.

De woorden van Hicks die ik meegeef aan jou/jullie vandaag vormen een hele mooie liefdesgelofte voor wie kiest voor een volwassen liefdesrelatie.
Lees wat er staat, zacht of luidop, en voel wat het met je doet. Wat klopt voor jou en waar voel je nog weerstand bij wat er geschreven staat? Wat zou jij al kunnen en willen uitspreken?
En hoe zou jij, geïnspireerd door deze woorden, een hele nieuwe, eigen liefdesverklaring kunnen schrijven aan jouw lief?

Ik wens jou en jullie een dag boordevol (h)eerlijke liefde.