Zijn wie je werkelijk bent…

Het blijkt voor heel wat mensen het meest spannende te zijn dat er bestaat…jezelf zijn.  Werkelijk zijn wie je bent.

Zijn wie je écht bent, je meest authentieke zelf. 
Niet datgene wat je verteld of wijsgemaakt is wie je bent.  
Niet diegene die andere mensen zo graag willen hebben die je bent.  
Niet de man/vrouw wiens licht gedimd is, omdat het comfortabeler zou zijn voor anderen, zoals de quote van vandaag zegt. 
Niet de gelimiteerde en klein-gehouden versie van wie je werkelijk bent dus.  Niet de veilige, binnen de lijntjes kleurende versie.  

Ook als je denkt dat het niet mag of kan of hoort, om helemaal te zijn wie je bent.  Ook als je twijfelt of je vandaag ‘anders’ mag dan diegene die je was vorig jaar, dan gisteren of dan wie je zal worden de komende maand.   

Er komt een tijd waar je niet langer zal zwijgen, niet langer verstopt zal blijven of onzichtbaar.
Er komt een dag waarop je aan alles voelt dat het onvermijdelijk is om te gaan staan voor wie je bent, om kleur te bekennen, om je stralende zelf te zijn, om helemaal vrij te zijn en je vleugels wijd uit te slaan. 

Er komt een moment waarop de roep van je hart en ziel luider is dan je angst.  Je angst om werkelijk gezien te worden, je angst om niet (meer) graag gezien te worden, je angst om mis begrepen te worden, je angst om alleen te komen staan, je angst om voor gek uitgemaakt te worden, de angst miskend, vernederd of vernietigd te worden.

Onbevreesd jezelf zijn, wat ‘men’ ook zal denken of zeggen, hoe bevrijdend is dat.  Gaan staan voor wie je bent.  Jouw waarheid spreken.  Jouw licht schijnen.  Jouw talenten in de wereld zetten.  Jouw passie en/of roeping volgen.  

Herken je dit?  Voel je dat er iets broeit en beweegt in jou?  Is er iets in jou dat een meer dan levendige herinnering heeft aan de essentie van jouw zijn, aan jouw wezenlijke zelf?  Hoe je uitgenodigd wordt om helemaal ‘jij’ te zijn? 

Als jij ten volle bent wie je bent, geef je iedereen rondom jou, je kinderen, vrienden, ouders…onuitgesproken maar heel erg voelbaar de uitnodiging en gelegenheid om ook helemaal zichzelf te zijn.