Luidop denken…over oude wijsheid die nieuw is voor de wetenschap.

Op het internet gaat een filmpje rond, nu ja een uur durend exposé, van Dr. Persinger, professor aan de Laurentian university in Ontario en Neuro-wetenschapper.  Hij zegt klaar en duidelijk dat het na talrijke onderzoeken is gebleken dat het electromagnetisch veld van de aarde telepathie op grote schaal mogelijk maakt.

Enerzijds word ik daar blij van.  ’Eindelijk’ is de wetenschap bijgebeend met wat oude wijzen of energetisch bewuste medemensen jaaaaaaaren geleden al wisten en vertelden.  Bruce Lipton, zelf een wetenschapper, zegt dat de nieuwe wetenschappen niets anders zijn dan een moderne versie van de aloude spiritualiteit.

De quotes van vandaag laten zien dat er ook meer dan 50 of bijna 100 jaar geleden al wetenschappers waren die de bewijzen voor telepathie toen al overweldigend vonden.  

Zo blij als ik ben dat er steeds meer bewijs geleverd wordt dat iets als telepathie geen inbeelding, of product van onze fantasie is, zo houdt het me ook wel bezig dat er volgens andere bronnen een verschuiving van het electromagnetisch veld aan de gang is. Zo enthousiast als ik ben dat iets wat gedurende vele decennia als hocus pocus en esoterische quatsch werd beschouwd, zo bezorgd ben ik ook wel dat het nét nu op grotere schaal geloofd en bewezen wordt door wetenschappers, nu de mogelijkheden om telepathisch te connecteren verkleinen.  Want op dit moment nemen, door het massaal gebruik van mobiele telefoons en bijhorende verstorende 4G-netwerken, de mogelijkheden af om telepathisch te communiceren.

Daar denk ik dan luidop over na, al dan niet in het bijzijn van anderen.

Hoe mooi, hoeveel méér dan mooi zou het wel niet zijn als het waar zou worden wat professor Persinger zegt, “there will be an empathic civilisation and there will be no more war and no more famine”. Als mensen zichzelf zouden bekwamen in het ‘intunen’ op de verbinding die er bestaat tussen alle levende wezens op aarde, als mensen in staat zouden zijn om daardoor werkelijk te kunnen ervaren wat hun medemensen in Jemen voelen en denken, als ze kunnen ervaren hoe het leven is voor Palestijnen, of mensen in Congo, Malawi of Burundi… Als mensen zouden beseffen dat het onrecht wat gedaan wordt aan iemand aan de andere kant van de wereldbol een invloed heeft op de ‘vibe’ waarin we allemaal leven.  Als mensen zouden inzien en bewust worden dat elke gedachte, elk woord en elke daad voor energetische rimpelingen zorgt die ons allemaal beïnvloeden, dan zou de wereld drastisch veranderen.

Hoewel dokter Michael Persinger duidelijk is over het feit dat telepathisch contact ‘natuurlijk’ is, dat iedereen het in zich heeft, kan het uiteraard verfijnd en vervolmaakt worden zoals alle talenten.
Ik geloof hoopvol dat dat ook nog kan nu er verstoorders actief zijn.  Laat ons gewoon beginnen met voor onszelf te kiezen om bewuster te worden, bewuster te zijn en bewuster te leven.  Laat ons onze kwaliteiten oefenen om telepathisch te kunnen zenden en ontvangen, om de verbinding en eenheid met alle andere levende wezens werkelijk te voelen. Laat ons zelf het verschil maken. Laat ons vandaag beginnen om de wereld van morgen anders te maken.