Nieuwe dingen vragen om nieuwe acties…en meer.

Tony Robbins…sommige mensen zijn helemaal gek op deze man, anderen vinden hem too much en too American.  Ikzelf mag ‘m wel, al ben ik het lang niet altijd eens met ‘m en zijn er mijns inziens nog heel wat andere dingen nodig dan de gereedschappen die hij aanreikt om een vervullender, een beter en succesvoller leven te leven. 

Bedenkingen of aanvullingen bij de quote van vandaag:
* De actie waarover hij spreekt kan, mijns inziens, even goed gaan over de actie om eerst één bepaald iets af te sluiten, of bewust een hoofdstuk of fase in je leven af te ronden.  Soms is er een beetje tijd en ruimte nodig tussen het en en het andere, tussen wat was en wat komen gaat.  Misschien wel een soort oncomfortabel vacuüm zelfs, al is dat alleen maar oncomfortabel als de stilte, het ‘zij’n’ ipv het voortdurende ‘doen’ oncomfortabel voelt. Daarin zou dus ook wel eens een uitnodiging/uitdaging kunnen zitten. Bij jezelf komen, gewoon bij jezelf zijn en nog beter invoelen en te weten komen wat er zich roert in jou. En dat sluit perfect aan op hetvolgende.
* Wat een goeie, straight-in-your-face-zin is die laatste zin; “If there’s no action, you haven’t truly decided.”  Het universum kan pas duidelijk en volledig meewerken aan welk wild plan van jou dan ook, als jij duidelijk en helder weet wat je precies wil.  Eens jouw beslissing is gemaakt, of maw als jouw bestelling geplaatst is in de eindeloze catalogus van het universum, kan alles zich beginnen ontvouwen, kan datgene wat je vraagt ook gegeven worden. 

Meneer Robbins is hierbij overtuigd van het feit dat je zelf keihard moet gaan en doen en actie ondernemen.  Ik geloof heel graag dat het een combinatie is van haarscherp weten wat je wil, zorgen dat je hele wezen trilt op de trilling van wat je verlangt – zonder ruis – en dat er dan een heerlijke co-creatie ontstaat.  Dat er zich kansen zullen voordoen zonder dat je zelf duwt of trekt, of juist zelfs omdat je niet duwt of trekt.  En dat jij zal voelen hoezeer die gelegenheden die zich aandienen passen bij jouw grote mooie plannen of niet, om er vervolgens van harte en volmondig Ja op te kunnen zeggen, of met evenveel helderheid Neen zegt. 

Waar zou jij graag naartoe willen met je leven?  Hoe helder is het wat je anders wil, wat je wil verbeteren?  Wat kiest jouw hart en ziel als je die de leiding zou laten nemen in je leven?  En hoe maak jij mee mogelijk dat er ruimte komt voor dat wat jij wenst en verlangt?  Beslissen, weten wat je wil is stap 1.  Waar wacht je nog op?