Durf jij jezelf volgende vragen stellen?

Wat een uitdagende quote vandaag, niet?  Een quote om jezelf te bevragen.  Om uitgebreid te gaan voelen waar ook jij misschien soms zegt wat je niet bedoelt, en niet zegt wat je bedoelt.  
Durf jij hierbij stil staan vandaag? Durf jij jezelf volgende vragen stellen?

Hoe goed ken jij jezelf?
Hoe recht-voor-de-raap ben jij naar anderen toe? Hoe onomwonden durf je benoemen wat in je leeft, en draag je jouw hart op je tong?  Hoe vrij ben je om dat wat staat te popelen om gezegd en gehoord te worden naar buiten te brengen, zonder er al te veel doekjes om te winden of zonder om de hete hartsbrij heen te blijven walsen? 

Vind je het spannend om kleur te bekennen? Ben je het afgeleerd om werkelijk in contact te staan met je hart, jouw ziel en buikgevoel?  Of heb je dat nooit geleerd?  Hoezeer word je beknot door wat jou is voorgeleefd aan niet-uitspreken en niet-benoemen wat uitgesproken en benoemd wil worden?  Welk patroon zet je verder van je ouders of voorouders?  
Verstop je deskundig wat er in je leeft, onderdruk je jouw wensen, verlangens, dromen, jouw passie en hartstocht? Durf je eerlijk zijn met jezelf, toegeven wat je voelt en denkt en diep vanbinnen weet…ook al druist het in tegen alle overtuigingen waaraan je jezelf hebt vastgehouden tot nogtoe? Verkies je wat je als vertrouwd en zeker beschouwt omdat je geen idee hebt waar die wilde wensen die in je leven je zouden brengen?  Ben je bang voor de grootsheid en intensiteit van je gevoelens die vertaald willen worden? Of ben je verslingerd en verslaafd aan niet hebben en krijgen wat je wil? 

Dit kan meespelen in allerlei situaties, op je werk, binnen je gezin of familie, onder vrienden en in je partnerrelatie.  En altijd en overal is het zo, dat als je niet zegt wat je eigenlijk bedoelt, dat je dan ook niet kan krijgen wat je eigenlijk wil.  Als je niet zegt wat je echt bedoelt, laat je jezelf niet echt kennen.  Hoe verwacht je dan dat mensen weten wie je bent om écht verbinding te maken met de enige échte jou?  Wanneer jij niet helder kan of durft benoemen wat je noden en behoeften zijn, jouw wensen en verlangens, hoe kan alles in het universum dan samen werken om jou te geven wat je wil?

Wat houd je tegen om te vragen, te willen, te durven, te weten, te zeggen, te delen…