Het belang van onze kindertijd.

Het blijft belangrijk om te beseffen dat een stabiele kindertijd, waarin we gekoesterd, gevoed en verzorgd worden, zo essentieel is voor ons welzijn als mens. Al wat gebeurt van bij de conceptie tem de eerste 7 levensjaren heeft een gigantische impact op onze gezonde psycho-emotionele en spirituele ontwikkeling.

Zoals mevrouw Vanzant in de quote van vandaag zegt moeten we beter beginnen begrijpen wat er gebeurt met kinderen, mentaal – emotioneel – spiritueel, als resultaat van de families waarin ze geboren zijn.

Als we beter inzien en begrijpen of onze ouders emotioneel aanwezig waren of niet, of we opgroeiden in een veilig en stabiel gezin of niet, en hoe groot de gevolgen hiervan zijn.
Als we beter begrijpen en erkennen wat de gevolgen precies zijn en wat er samenhangt met de imprint die gebeurd is op jonge leeftijd, dan kunnen we onszelf én anderen misschien met mildere ogen bekijken.

Als we beseffen dat veel van onze destructieve en beperkende gedachten of overtuigingen, onze zelfafwijzing en onze patronen, stammen uit die vroege kindertijd, kunnen we ook zien hoe het niet allemaal ‘van ons’ is. We hebben het voor waar aangenomen en geloofd.

Gelukkig kunnen we, eens we ons hier bewust van zijn, er ook voor kiezen om voor ons eigen psycho-emotioneel welzijn te zorgen. Om onszelf te bevrijden en/of los te maken van wat ons tegen lijkt te houden en blokkeert. Om bewust te kiezen voor al wat ons emotioneel, spiritueel en mentaal voedt, inspireert en ondersteunt.

Als je dat wil, sta ik je graag bij tijdens jouw bevrijding, jouw transformatieproces, jouw psyche-emotionele en spirituele heelwording.
Je kan mee hiervoor mailen, info@bodyandsoulcoaching.be, of rechtsreeks je afspraken boeken via de online agenda op deze website bodyandsoulcoaching.be

#bewustworden #bewustzijn