Onze woorden en gedachten beïnvloeden onze DNA.

Ik lees dat de Russische wetenschapper Pjotr Garjajev en zijn collega’s bewijzen hebben gevonden dat woorden en gedachten onze DNA kunnen beïnvloeden.  Dat we met woorden en gedachten ook onze gezondheid kunnen beïnvloeden.
Het strookt helemaal met wat ik jaren geleden las in het boek “De biologie van de overtuiging” van Bruce Lipton over kwantumfysica. 
Onze ervaringen, ons leven of onze gezondheid veranderen, kunnen we doen door onze gedachtenpatroon veranderen, en door met andere woorden over onszelf, over anderen en al wat is te praten.
We kunnen dus bij wijze van spreken een upgrade doen van onze eigen software, we kunnen onze programma’s bijwerken of bepaalde delen in onze innerlijke files overschrijven.

Dat vond dokter Melanie Salmon meer dan de moeite om verder te onderzoeken.  Het heeft ertoe geleid dat ze een methode creëerde om onze gedachten op het niveau van het onderbewustzijn te veranderen. Change your thoughts, change your life is haar baseline bij QEC.  
Yep, change your thought and change your beliefs.

Ik ben dankbaar en overgelukkig dat ik de kans heb gekregen om bij dokter Salmon zelf in de leer te gaan.  Ik gebruik haar succesvolle methode sinds vorig jaar in mijn praktijk als stress- en body and soul-coach.  

Ik vertrek in een Change Of Beliefs-sessie altijd van datgene wat op het moment van de sessie het meest aan de orde is van mijn cliënt.  Wat vraagt aandacht op dat moment, wat zit iemand dwars, of wat wil iemand graag anders zien in zijn/haar leven.
Tijdens dat gesprek bekijken we samen welke gedachten en patronen er samenhangen met de vraag of het verhaal waarmee we gestart zijn en hoe beperkend of destructief die zijn.
Waarna de cliënt gaat onderzoeken en uitspreken wat hij/zij liever zou willen geloven of denken over zichzelf, over anderen, over werk, vriendschappen, relaties, seksualiteit of over welk onderwerp dan ook.  
Er worden op dat moment bewust positieve, ondersteunende en bekrachtigende woorden gekozen, waarmee de oude ‘progamma’s of files’ nadien zullen overschreven worden. Het effectief installeren van die nieuwe gedachten en overtuigingen is vrij eenvoudig.

Zoals heel wat van mijn cliënten me schrijven na één of meerdere Change Of Beliefs-sessies is hun leven nadien anders, ervaren ze zichzelf wezenlijk anders.  Alsof er een leven voor en na de COB-sessies is, alsof ze met andere ogen kijken en nog wel een herinnering hebben aan hoe het vroeger was maar ze nu ervaren dat hun gedachtegang anders is, dat ze werkelijk op een nieuwe manier in de realiteit staan. 

Of je blij bent met jezelf, of je overvloed hebt of succeservaringen, of je gezond bent, of je gelukkig bent in de liefde…alles wordt beïnvloed door je overtuigingen die je hebt over alle verschillende facetten van en aspecten in het leven. Die overtuigingen heb je heel vaak al meegekregen van thuis uit, want alles wat je bij herhaling te horen krijgt voor waar aan.  Alles wat je tegen of over jezelf zegt manifesteert zich in je leven en bepaalt ook hoe je DNA en je gezondheid is.

Is dat wat jij gelooft en denkt niet constructief of positief, en verlang je ernaar dat het ‘anders en beter’ zou zijn. Wil je jezelf liever alle mogelijkheden en ruimte geven om het heerlijkste leven in harmonie met jezelf en je omgeving te leven, in plaats van jezelf te saboteren en onderuit te halen?

Dan ben je meer dan welkom voor jouw eigen Change Of Beliefs-traject.
Boek vandaag nog jouw sessies via de online agenda op deze website.