download.jpg

S.O.S. - Shake Off Stress

Het leven van alledag wordt steeds drukker voor de meeste mensen.
De nadruk ligt op presteren en doen en de lat ligt vaak bijzonder hoog. 
Mensen wil het beste en steeds meer. Daardoor nemen stress en spanning ook toe. Naast de dagdagelijkse drukte en overprikkeling worden heel wat mensen ook wel eens geconfronteerd met uitdagingen die soms te groot lijken om aan te kunnen.  Misschien is dat voor jou ook zo?


Het niet kunnen verwerken van de dagelijkse porties stress, ervaringen met grote impact of trauma's, heeft gevolgen voor lichaam en geest.  Voor heel wat fysieke en psychische klachten liggen stress en spanningen aan de oorsprong.
Door stress ga je ook vaak meer in je hoofd zitten en minder geconnecteerd zijn met je lichaam waarin al die onverwerkte stress vast zit. 

Al die gestagneerde energie, alle gevolgen van stress en spanningen in jouw lieve lijf, kan je er niet gewoon uit-praten, uit-denken, uit-redeneren en uit-rationaliseren. 
Wat wél kan is dat je de stress kan ontladen, op een makkelijke manier, die leidt tot het losweken en lostrillen van gestagneerde energie. Benieuwd?  Kijk bij Wat en Hoe, hoe het precies gaat.

Wat en hoe?

Tijdens de Shake Off Stress-sessies leer je een zelfhulpmethode aan om (chronische) spanning en stress los te laten. Deze eenvoudig aan te leren en tegelijk diepwerkende methode is bijzonder effectief om lichamelijke en psychische gevolgen van stress te verhelpen.

Het is een zachte en tegelijk krachtige hulp bij het ontladen en oplossen van de gevolgen van onverwerkte ervaringen en emoties, van (dagelijks) opgelopen stress, en/of van traumatische ervaringen.
Het lichaam is hierbij leidend en er is geen sturing nodig vanuit het hoofd. 

De basis van deze sessies ligt bij de TRE®-oefeningen van Dr. David Berceli. 
Via die oefeningen ga je neurogene tremoren opwekken, dat zijn trillingen of vibraties die heel diep in het lichaam doorwerken. Hierdoor gaat het zenuwstelsel ontspannen, breng je je hoofd weer tot rust en herstelt het lichaam zich.

Door jezelf te verlossen van spanning en stress krijg je meer veerkracht. Door de knopen los te maken en jezelf te bevrijden van wat vastzit, gaat je energie opnieuw voluit stromen.

De oefeningen leer je aan tijdens individuele sessies, duosessies of in een groepsworkshop, waarna je er helemaal zelf mee aan de slag kan gaan thuis.

Om de Shake Off Stress-sessies thuis op een goede manier te kunnen doen,
is het aanbevolen de methode in een veilige omgeving en onder deskundige begeleiding aan te leren. 
Soms heeft het lichaam tijd nodig om los te laten en om aan de veranderingen te wennen.  Tijd om vertrouwen te krijgen en om controle los te laten. De juiste begeleiding helpt je hierbij. 
Met begeleiding gaat het ook vaak makkelijker om dieper te ontspannen en om de ontlading toe te laten.
Onder  begeleiding leer je de oefeningen correct aan, worden jouw vragen  beantwoord, en krijg je ondersteuning bij emoties die kunnen vrijkomen.
 
Deze S.O.S.-methode is een gouden sleutel, of zelfs een gouden loper, die alle deuren opent. Zowel de deuren van de obstakels waar je zo graag van verlost wil zijn, als de deuren van jouw potentieel.  
Het is een bijzonder cadeau aan jezelf, waarvan je kan blijven genieten, elke keer opnieuw.

Voor wie?

Voor iedereen, vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Voor iedereen die één of meerdere dingen uit deze lijst kan aanvinken: 
* Pijn of spanningen in nek, (lage) rug of schouders
* Gebrek aan energie of veerkracht
* Burn-out
* PTSS
* Slapeloosheid en/of nachtmerries
* Prikkelbaarheid
* Hyperventilatie
* Spijsverterings- of darmproblemen
* Angstigheid en/of fobieën
* Concentratiestoornissen
* Migraine
* Ontstekingsziektes
* Overdreven emotioneel reageren
* Chronische vermoeidheid
* Hoge stress-gevoeligheid
* Faalangstig
* Piekeren
* Moe-gepraat of ge-therapeutiseerd
* Het gevoel vast te zitten

Voor iedereen die verlangt naar:
* Meer energie en levensvreugde
* Meer veerkracht
* Meer lichtheid en vrijheid
* Meer ontspanning en rust
* Meer evenwicht
* Meer onbevangenheid
* Betere nachtrust en gezondheid
* Betere focus en concentratie
* Beter ademen
* Moeiteloos verteren
* Gezonde relatie met emoties
* Open geest en hart
* Bewuster en liefdevoller
* Avontuurlijker, speelser

Praktisch

Wil jij ook zo graag verlost zijn van stress en de gevolgen die dat heeft op je lichaam en geest? 

Dan kan je kiezen voor een individueel traject of een duo-traject, samen met je partner, of met een vriend(in). 

Je kan kiezen uit een 3-, 5- of een 7-wekentraject. De lengte van het traject heeft vooral te maken met hoeveel stress je tot nog toe hebt ervaren en wat de impact daarvan is op jouw gezondheid en jouw leven.
We werken samen met liefdevolle aandacht, begrip en zachtheid voor wat jij nodig hebt, dus ook wat betreft de tijd. De tijd die jij nodig hebt, die jouw lichaam en geest vragen vooraleer jij zelf thuis vol vertrouwen verder kan gaan met de SOS-sessies.

De prijs hangt af van welk traject je kiest en of je al dan niet een individuele begeleiding verkiest.
Een individueel 3 weken-traject met 3 sessies van 1,5u krijg je voor 230€*
Een individueel 5 weken-traject met 5 sessies van 1,5u krijg je voor 350€*
Een duotraject van 3 weken met 3 sessies van 1,5u krijg je voor 170€ pp*

Je kan ook kiezen voor een combinatie van Shake Off Stress-sessies en Change Of Belief-sessies, waarbij je twee methodes leert gebruiken die elkaar wonderlijk aanvullen én nog meer verdieping mogelijk maken.
Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen als je via het contactformulier vraagt naar de mogelijkheden om een traject te boeken of naar meer informatie. 

Je kan er ook voor kiezen om een SOS-dag te volgen in een kleine groep, op locatie.
Tijdens deze dagcursus krijg je inzicht in je stressmechanisme. Je leert hoe, waar en waarom onverwerkte spanningen, stress en trauma zich kunnen vast zetten in lichaam en geest. Tijdens deze dag doe je sowieso 2 Shake Off Stress-sessies en ervaar je meteen hoe het is om meer rust en evenwicht te voelen in jezelf.  Daarnaast krijg je ook een begeleide meditatie om beter te leren voelen en connecteren. In een kleine groep is het ook fijn dat je ervaringen kan uitwisselen met andere mensen.
Alle geplande SOS-dagen kan je terugvinden in de agenda op deze website.

Afhankelijk van de locatie kan de prijs voor een SOS-dag, van 10u tot 17u, variëren van 80€ tot 150€/pp.

Wil je graag zélf een SOS-dag organiseren, of wil je graag een traject op maat laten uitwerken voor jouw bedrijf, dan maak ik graag een prijs na overleg.

De Shake Off Stress-sessies vinden allemaal plaats in mijn praktijk, in Deurne bij Antwerpen. 

* Wie om welke reden dan ook slechts een beperkt budget heeft, kan een korting krijgen op een traject.
** De prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor wie een factuur wil voor de gevolgde trajecten.