Van harte welkom bij Body and Soul Coaching, waar bevrijding van stress, bewustwording en diepe ontspanning centraal staan. 

Je krijgt hier ondersteuning bij het verbeteren van de verbinding tussen jou en je lichaam, bij het bekrachtigen van jezelf en bij het verdiepen en verrijken van je leven.  Ontdek jouw unieke kwaliteiten en jouw sleutel(s) tot geluk. 
Kijk in het aanbod, kies wat het best bij jou past, en boek het traject van jouw keuze makkelijk via het contactformulier.

S.O.S.
Shake Off Stress


Het leven van alledag wordt steeds drukker voor de meeste mensen.
De nadruk ligt op presteren en doen en de lat ligt vaak bijzonder hoog. Men wil het beste en steeds meer.
Daardoor neemt de stress en spanning ook toe, want zelfs naar yogalessen of hobbyclubs en sportverenigingen is het hollen en rennen.  Multitasken is een gewoonte geworden, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
Behalve de dagdagelijkse bezigheden worden heel wat kinderen, vrouwen en mannen geconfronteerd met uitdagingen in het leven, die soms een maat te groot en te zwaar lijken.
Het niet kunnen verwerken van de dagelijkse porties stress en spanning, ervaringen met grote impact of trauma's heeft gevolgen voor lichaam en geest.

* Pijn of spanningen in nek, (lage) rug of schouders.
* Gebrek aan energie of chronische vermoeidheid.
* Slapeloosheid en/of nachtmerries.
* Rusteloosheid.
* Prikkelbaarheid.
* Hyperventilatie.
* Spijsverteringsproblemen.
* Concentratiestoornissen
* Overdreven emotioneel reageren.

Herken je bij jezelf één of meerdere van deze punten, of ben je je bewust van de onverwerkte ervaringen, langdurig vastgehouden spanningen, en de gevolgen van chronische stress die je meedraagt?  Dan is een S.O.S.-Shake Off Stress sessie iets voor jou.
Dat wat opgeslagen zit in je lieve lijf kan je er niet gewoon uit- praten, -denken, -redeneren en -rationaliseren. 
Wat wél kan is dat je de stress kan ontladen op een makkelijke manier, die leidt tot het losweken en lostrillen van gestagneerde energie.  Een eenvoudige, zachte en tegelijk diepgaande methode ie je verlost van spanning en stress en je meer veerkracht geeft.
Door de knopen los te maken en jezelf te bevrijden van wat vastzit, gaat je energie eindelijk opnieuw voluit stromen.

 De basis van deze sessies ligt bij de TRE®-oefeningen zoals ze doorgegeven zijn door Dr. David Berceli.  Die oefeningen leer je aan tijdens individuele sessies, duosessies of in een groepsworkshop, waarna je er helemaal zelf mee aan de slag kan thuis.  
Je kan ten allen tijde, zo vaak als jij wil of het nodig vindt, nog meer spanning en stress ontladen. Want deze techniek aanleren is een bijzonder cadeau waarvan je blijft vruchten plukken en genieten, elke keer opnieuw. 
Deze methode is de gouden sleutel, of zelfs een gouden loper, die alle deuren opent, zowel de deuren van de obstakels waar je zo graag van verlost wil zijn, als de deuren van jouw potentieel.  Hoe heerlijk is het dat er eindelijk opnieuw ruimte komt om dat potentieel volledig te kunnen ontplooien, om je vleugels weer voluit uit te kunnen slaan.

Wees welkom voor een S.O.S.-Shake Off Stress-traject als je dé manier wil vinden om dagelijkse stress te verminderen.
Wees welkom als je ervoor kiest om veel rustiger en evenwichtiger in het leven te staan en tegelijk meer energie te hebben.
Wees welkom als je wil leven met een ontspannen geest in een gezond lichaam.

 

 .


Individuele Body and Soul
Coaching sessie
 

Elke individuele sessie begint met jouw vraag, jouw weg, jouw verlangen naar groei, verandering of bewustwording.
Van daaruit begin jij aan een innerlijke reis waarbij ik graag jouw gids wil zijn. 
Het begint met ademhalingsoefeningen en bewustzijnsverruiming via geleide meditatie.  Om daarna nog dieper te kunnen gaan werken.  Jij mag hiervoor comfortabel gaan liggen en ontspannen, terwijl ik via Reiki & Shambhala en via klanken de energiestroom in jou stimuleer.  Hierdoor wordt de verbinding met jezelf hersteld of verstevigd, word je bevrijd van blokkades, ben je beter in staat om te ontvangen én word het zelfgenezend vermogen van je lichaam geactiveerd.  
De focus bij een individuele sessie ligt bij jou, met onverdeelde aandacht werken we rond jouw thema's en wensen.

Body and Soul Coaching Groepssessie


In een groepssessie ligt het accent tijdens het eerste deel op ademhalings- en bewustwordingsoefeningen, via begeleide meditatie.
De kunst van het mediteren is de kunst van het "Zijn".   Het is een manier om je unieke zelf toe te staan jouw leven ten volle te leven met een hoofdletter L, alert en wakker, vanuit je hart en ziel.
Vervolgens krijg je een bad van helende klanken, die je helpen om dieper te ontspannen, open en ontvankelijk te zijn, te deblokkeren, te (her)verbinden met jezelf en met Al wat is.
Daarna verblijf je even in de stilte en als 'toetje' krijg je nog een extra energie-overdracht die heerlijk lang doorwerkt.
In een groepssessie ervaar je hoe het is om gedragen te zijn door de groep, wat bijzonder sterk kan zijn.

Body and Soul Coaching
reist rond
 

Af en toe kan je ook op verplaatsing een Body and Soul-beleving meemaken.
Het gaat dan bijvoorbeeld over retreats waarbij je een heerlijk weekend lang kan genieten van dagelijkse meditaties, ademhaling- en bewustwordingsoefeningen, momenten voor reflectie, S.O.S.-Shake Off Stress sessies, ontspanning en meer.
Het gaat ook over lezingen of voordrachten waar rond een bepaald thema wordt samen gekomen.  
Of het gaat over S.O.S.-Shake Off Stress dagtrainingen voor bedrijven en particulieren.
Je kan altijd de agenda bekijken om te zien of er iets bijzonders gepland staat in de verre of nabije toekomst.  Of je kan Body and Soul Coaching volgen op Facebook voor je dagelijkse portie inspiratie en om geen enkel evenement te missen.