oyaoba.jpg

Change Of Beliefs

Heel wat mensen doen aan zelfsabotage omdat ze vastgeroeste en beperkende overtuigingen hebben. Beperkende overtuigingen over zichzelf, beperkende overtuigingen over hun medemensen, hun leven en de wereld om hen heen.

Of je blij bent met jezelf, of je overvloed, of je succes, of je gezond bent, of je gelukkig bent in de liefde…alles wordt beïnvloed door de overtuigingen die je hebt over alle verschillende facetten van en aspecten in het leven. Die overtuigingen heb je heel vaak al meegekregen van thuis uit.  Tot en met je  7 jaar neem je als kind alles wat je bij herhaling te horen krijgt voor waar aan.  Ook als dat negatieve gedachten over jezelf zijn, of als het over bepaalde beperkende of soms zelfs destructieve overtuigingen gaat.

Zoals dr. Bruce Lipton al schreef in zijn boek “De biologie van de overtuiging” kunnen gedachten je leven bepalen.  Je hele leven, en al wat daarbij komt kijken. Hij schrijft dat we als mensen niet zozeer gedomineerd worden door onze genen, dan wel door zogenaamd epigenetische invloeden, omgevingsfactoren, en vooral door onze gedachten. Hij was de eerste om met stelligheid te zeggen dat als we fundamentele veranderingen willen in ons leven, dat we dan methodes moeten vinden die onze gedachtegang op het niveau van het onderbewustzijn kunnen veranderen.

Zo’n methode, QEC ofte Quantum Energy Coaching, is gecreëerd door dokter Melanie Salmon. Lees meer hierover onder de titel Wat en hoe?

Wat en hoe?

Dokter Melanie Salmon heeft 40 jaar als arts én als gestalt therapeute gewerkt in de UK. Bijna dagelijks werd ze geconfronteerd met het onvermogen om mensen écht te kunnen helpen met stress en stress-gerelateerde issues en ziektes. Hierdoor ging ze gedreven zoeken om mensen op een betere, een meer adequate manier kunnen helpen.

Melanie Salmon vond oa antwoorden in het boek “De biologie van de overtuiging” van dr. Bruce Lipton en in de kwantumfysica. Het inspireerde haar om verder te zoeken én te vinden. Ze ontdekte waardevolle aspecten in Psych-K en gamma-healing, hartcoherentie en de neurowetenschap.
Uit alle ervaringen en dankzij haar medische expertise ontwikkelde ze QEC, quantum energy coaching, als een succesvolle methode om onze gedachten op het niveau van het onderbewustzijn te veranderen. 
Wat volgens haar wezenlijk anders is dan andere therapeutische behandelingen of coachings, waarbij gewerkt wordt met de bewuste geest.

Dit is de combinatie van eerder beproefde systemen en methodieken die volgens dokter Salmon tot de effectiviteit van de QEC-methode leiden.

  • Gestalt coaching – om helderheid te krijgen ivm de issues.

  • Gefocuste aandacht – om nieuwe overtuigingen te installeren

  • Brain Gym – om te kunnen ‘leren’ op een dieper niveau

  • Hart coherentie – om het energetisch veld te creëren om op hartniveau te kunnen leren

  • Neuroplasticiteit en Neurogenese – om nieuwe neurologische paden te creëren in de hersenen

  • Kinesiologie – om te kunnen testen of de nieuwe overtuigingen succesvol geïnstalleerd zijn

Deze methode werkt bijzonder eenvoudig. De client(e) en begeleider gaan samen op zoek naar een constructieve, bekrachtigende gedachten en gedragingen, om de oude, destructieve en beperkende overtuigingen en gedachten te vervangen.
De nieuwe gedachten en overtuigingen worden dan via bepaalde lichaamshoudingen geïnstalleerd in de onbewuste geest.

In één QEC-sessie van 90 minuten kunnen meerdere nieuwe overtuigingen en gedachten geïnstalleerd en eigen gemaakt worden. 
Met deze methode werken gaat makkelijk, snel én moeiteloos.
Eens de nieuwe overtuigingen geïnstalleerd zijn is de verandering diepgaand en zijn de resultaten ervan snel zichtbaar.


Dokter Salmon vroeg zich na het uittesten van haar QEC-methode ook het volgende af; " Als ik de gedachtepatronen en overtuigingen kan wijzigen, hoe zit het dan met de opgeslagen stress in het lichaam en het residu van trauma?  Gaat dat interfereren en misschien de gemaakte veranderingen ondermijnen?"
Het bracht haar bij David Berceli, en gaf haar instant het gevoel dat TRE de andere helft zou moeten zijn van haar nieuwe behandelingen in haar praktijk.

Ook in mijn Body and Soul Coaching-praktijk werk ik met beide methodes. Dit is een dreamteam-tandem waarbij je twee bijzonder efficiente zelfhulpmethodes combineert, die elkaar wonderlijk aanvullen én verdieping in beide richtingen mogelijk maken.
 

Voor wie?

Deze methode is er voor iedereen, vanaf de leeftijd van 6 jaar.
Voor iedereen die klaar is om beperkende overtuigingen, aannames en gedachten los te laten en te vervangen door bekrachtigende overtuigingen, ondersteunende ideeën en positieve gedachten.
Voor iedereen die voor zichzelf een schitterende toekomst wil creëren, met bekrachtigende overtuigingen en positieve gedachten.

Voor iedereen die kampt met één van onderstaande ‘issues’:

* laag zelfbeeld
* onzekerheid
* gebrek aan levensvreugde
* gevoelens van schaamte, schuld en angst
* relatieproblemen
* moeilijkheden na verlies van een dierbare
* financiële problemen
* fysieke gezondheidsproblemen
* psychische gezondheidsproblemen
* fobieën


Voor iedereen die verlangt naar één of meerdere dingen van dit lijstje:

* een positief zelfbeeld
* zelfvertrouwen
* zelfliefde
* veerkracht
* een goede gezondheid
* onvoorwaardelijke liefde
* vervulling
* overvloed
* creativiteit
* bewust-zijn
* harmonie
* rust
* volledigheid
* ongelimiteerdheid
* wijsheid
* grootsheid
* speelsheid
* moeiteloosheid
* bevrijding
* kracht
* overgave
* geduld

Praktisch

Wil jij ook zo graag verlost zijn de beperkende overtuigingen en de negatieve gedachten die je hebt?  Wil je zelf-ondersteunende en bekrachtigende gedachten de ruimte geven? Dan kan je via deze website jouw eigen Change Of Beliefs-sessie boeken.

Een eenmalige sessie, waarin meerdere nieuwe positieve overtuigingen kunnen worden geïnstalleerd rond één thema, krijg je voor een bijdrage van 100€.
Je kan ook voor een traject van meerdere COB-sessies kiezen of een combinatietraject doen met de andere methodes waarmee gewerkt wordt bij Body and Soul Coaching. 
De bijdrage van iedere sessie vermindert naargelang de duur van het traject wat je kiest langer is.
Een traject met 3 sessies van 1,5u krijg je voor 280€*
Een traject met 5 sessies van 1,5u krijg je voor 450€*
Een traject met 7 sessies van 1,5u krijg je voor 600€*

* Wie om welke reden dan ook slecht een beperkt budget heeft kan een korting krijgen op een traject.
** De prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor wie een factuur wil voor de gevolgde trajecten.