oyaoba.jpg

Change Of Beliefs

Heel wat mensen doen aan zelfsabotage omdat ze vastgeroeste en beperkende overtuigingen hebben. Beperkende overtuigingen over zichzelf, over hun medemensen, hun leven en de wereld om hen heen.

Of je blij bent met jezelf, of je overvloed hebt, succes, of je gezond bent, of je gelukkig bent in de liefde…alles wordt beïnvloed door de overtuigingen die je hebt over alle verschillende facetten van en aspecten in het leven. Die overtuigingen heb je heel vaak al meegekregen van thuis uit.  Tot en met je  7 jaar neem je als kind alles wat je bij herhaling te horen krijgt voor waar aan.  Ook als dat negatieve gedachten over jezelf zijn, of als het over bepaalde beperkende of soms zelfs destructieve overtuigingen gaat.

Zoals dr. Bruce Lipton al schreef in zijn boek “De biologie van de overtuiging” kunnen gedachten je leven bepalen.  Je hele leven, en al wat daarbij komt kijken. Hij schrijft dat we als mensen niet zozeer gedomineerd worden door onze genen, dan wel door zogenaamd epigenetische invloeden, omgevingsfactoren, en vooral door onze gedachten. Hij was de eerste om met stelligheid te zeggen dat als we fundamentele veranderingen willen in ons leven, dat we dan methodes moeten vinden die onze gedachtegang op het niveau van het onderbewustzijn kunnen veranderen.

Zo’n methode, QEC ofte Quantum Energy Coaching, is gecreëerd door dokter Melanie Salmon. 

Wat en hoe?

Dokter Melanie Salmon heeft 40 jaar als arts én 25 jaar als Gestalt therapeute gewerkt in de UK. Bijna dagelijks werd ze geconfronteerd met het onvermogen om mensen écht te kunnen helpen met stress en stress-gerelateerde issues en ziektes. Hierdoor ging ze gedreven zoeken naar een manier om mensen op een betere, een meer adequate manier kunnen helpen.

Ze vond oa antwoorden in het boek “De biologie van de overtuiging” van dr. Bruce Lipton en in de kwantumfysica, en ontdekte waardevolle aspecten in Psych-K en gamma-healing, hartcoherentie en de neurowetenschap.
Uit alle ervaringen en dankzij haar medische expertise ontwikkelde ze QEC, quantum energy coaching, als een succesvolle methode om onze gedachten op het niveau van het onderbewustzijn te veranderen. Wat volgens haar wezenlijk anders is dan andere therapeutische behandelingen of coachings, waarbij gewerkt wordt met de bewuste geest.

De methode is de combinatie van eerder beproefde systemen en methodieken:

  • Gestalt coaching

  • Gefocuste aandacht

  • Brain Gym / whole brain posture

  • Hart coherentie

  • Dankbaarheid

  • Kinesiologie

Gamma-hersengolven maken dat je over een verhoogde hersencapaciteit beschikken, dat je super gefocust bent en dat helemaal in the flow bent zoals dat heet. Het is echter niet eenvoudig om in die staat van zijn te komen, zelfs niet als je regelmatig mediteert. De combinatie van de whole brain posture, hartcoherentie en dankbaarheid maken dat je als vanzelf in die gamma-golf-staat komt. Het is één van de redenen waarom deze methode zo effectief is.

Deze methode gaat als volgt; je gaat als een client(e) samen met een coach op zoek naar de destructieve en beperkende overtuigingen die je in de weg zitten, van daaruit creëer je samen constructieve, bekrachtigende gedachten om jouw oude gedachten te vervangen. De nieuwe gedachten en overtuigingen worden geïnstalleerd in je onbewuste geest, met behulp van wat hierboven beschreven is.

In een sessie van 90 minuten kunnen meerdere nieuwe overtuigingen en gedachten rond één thema geïnstalleerd en eigen gemaakt worden. 
Eens de nieuwe overtuigingen geïnstalleerd zijn, gebeurt de verandering instant en zijn de resultaten blijvend.


Dokter Salmon vroeg zich na het uittesten van haar QEC-methode ook het volgende af; " Als ik de gedachtepatronen en overtuigingen kan wijzigen, hoe zit het dan met de opgeslagen stress in het lichaam en het residu van trauma?  Gaat dat interfereren en misschien de gemaakte veranderingen ondermijnen?"
Het bracht haar bij David Berceli, en gaf haar instant het gevoel dat TRE de andere helft zou moeten zijn van haar nieuwe behandelingen in haar praktijk.

Ook in mijn Body and Soul Coaching-praktijk werk ik met die methode, onder de noemer Shake Off Stress-sessies. Dit is een dreamteam-tandem waarbij je twee bijzonder efficiente zelfhulpmethodes combineert, die elkaar wonderlijk aanvullen én verdieping in beide richtingen mogelijk maken.
 

Voor wie?

Voor iedereen die kampt met één van onderstaande ‘issues’:
* laag zelfbeeld
* onzekerheid
* gebrek aan levensvreugde
* gevoelens van schaamte, schuld en angst
* relatieproblemen
* moeilijkheden na verlies van een dierbare
* financiële problemen
* fysieke gezondheidsproblemen
* psychische gezondheidsproblemen
* fobieën


Voor iedereen die verlangt naar één of meerdere dingen van dit lijstje:
* een positief zelfbeeld
* zelfvertrouwen
* zelfliefde
* veerkracht
* een goede gezondheid
* onvoorwaardelijke liefde
* vervulling
* overvloed
* creativiteit
* bewust-zijn
* harmonie
* rust
* volledigheid
* ongelimiteerdheid
* wijsheid
* grootsheid
* speelsheid
* moeiteloosheid
* bevrijding
* kracht
* overgave
* geduld

Praktisch

Een eenmalige sessie, van 90 minuten rond één thema, krijg je voor 100€.
Je kan ook voor een traject van meerdere COB-sessies of een combinatietraject kiezen, met de andere methodes waarmee gewerkt wordt bij Body and Soul Coaching. 
De bijdrage van iedere sessie vermindert naargelang de duur van het traject wat je kiest langer is.
Een traject met 3 sessies van 1,5u krijg je voor 280€*
Een traject met 5 sessies van 1,5u krijg je voor 450€*
Een traject met 7 sessies van 1,5u krijg je voor 600€*

* Wie om welke reden dan ook slecht een beperkt budget heeft kan een korting krijgen op een traject.
** De prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor wie een factuur wil voor de gevolgde trajecten.