Heel-worden of genezen dankzij het herstellen van de verbinding van lichaam en ziel.

Het bewust worden van de verbroken of verstoorde relatie van lichaam en geest, het opnieuw durven voelen en gewaarworden in de diepte, het terug leren vertrouwen op de veiligheid van en in het eigen lichaam, het leren kennen van de signalen van het lichaam, het durven en kunnen varen genavigeerd door intuitie, buikgevoel en wijsheid van het hart…al deze stappen maken deel uit van heelwording, van herstellen van de gevolgen van traumatiserende ervaringen, of het genezingsproces.

Read More

Weelderige wildheid...een noodzaak voor de gezondheid van onze innerlijke tuin.

Dat wat spontaan opschiet uit de grond zegt iets over de kwaliteit van de aarde; het vertelt of een bodem eerder zuur dan wel alkalisch is, of een grond gezond of verziekt is, of hij rijk is of verarmd.
Zo is het ook met ons als mensen.  Dat wat zich laat zien of horen in de vorm van emoties, de wilde kruiden van onze innerlijke tuin, vertelt iets over onze eigen grond. Dat wat zich laat ervaren in interactie met anderen, wat we zien staan in de innerlijke tuinen van mensen met wie we in contact komen en wat wij daarbij voelen of hoe we daar over oordelen, vertelt iets over hoe we staan tegenover diezelfde ‘plantjes’ of kantjes in onszelf.

Read More

Ik ervaar terug perspectief.

Ik ben zo blij dat ik weer enkele sessies bij je heb geboekt.

Na de sessie afgelopen donderdag voel ik me opmerkelijk anders. Ik voel me op een bepaalde manier lichter, meer nieuwsgierig, ik ervaar terug perspectief.

Dus nogmaals bedankt om me te zien en te horen!

Kwetsbaar zijn kan je leren.

Op het moment dat de verharding en afgeslotenheid ons teveel dwars zit en we het beu zijn, kan het ont-leren beginnen. Dan pas zijn we klaar om kwetsbaar te leren zijn.
Dan leren we met babystapjes geduldiger zijn met onszelf, we leren om bij onszelf te blijven als we ons ongemakkelijk, verdrietig, boos en overstuur zijn, we leren onszelf koesteren en omarmen in onze verscheurdheid, in onze heelheid en leren alle scherven van ons aan diggelen geslagen ware zelf graag zien.  

Read More

Laat je niet temmen...

Door wie en wat laten we ons eigenlijk temmen?  
Wat maakt dat we ons bedwingen en ons niet de vrijheid gunnen om datgene te doen, te zijn en te leven wat bij onze ware natuur past?
Hoe komt het dat we ons zo beheersen alsof beheersing het hoogste goed zou zijn?
Waarom willen we onszelf dan zo graag in bedwang houden? We beteugelen onszelf en tomen onszelf in alsof we gevaarlijke wilde wezens zijn tegen wie we onszelf, anderen én de wereld moeten beschermen.  
Is dat echt zo?

Read More

De magische mooie dingen in het leven wachten geduldig op ons.

Ik zie en hoor ze dagelijks in mijn praktijk, mensen bij wie de zintuigen verdoofd zijn, het vermogen om te voelen is afgezwakt of helemaal op slot is gezet en bewust-zijn of bewust-worden angstvallig wordt tegengehouden.
Er is een gigantische hoeveelheid ‘middelen’ die worden ingezet om de verdoving optimaal te houden.  Een paar populaire substanties zijn alcohol, drugs, suiker, angstremmers en anti-depressiva. Ze halen mensen één voor één uit hun energie en zorgen ervoor dat ze minder voelen, minder aanwezig zijn, minder bewust zijn.

Terwijl wij als mensen allemaal zo diep verlangen om te kunnen zijn wie we werkelijk zijn.

Read More

De liefde.

Lieve jij,
Het is mijn belofte aan jou dat ik zo gelukkig zal zijn als ik kan, ongeacht wat er gebeurt.
Ik zal jou nooit verantwoordelijk stellen voor hoe ik me voel, noch zal ik jou toestaan om mij verantwoordelijk te stellen voor hoe jij jezelf voelt, want dat is jouw job. Niets van wat je doet zal voor mij een excuus zijn om mezelf niet goed te voelen. Ik zal niet vragen of eisen van jou dat jij mij gelukkig moet maken.
Mijn geluk hangt af van mijn eigen keuzes en van waar ik mijn aandacht aan geef.

Dat zijn de woorden van Abraham/Hicks die mij inspireerden vandaag.

Read More

De gevolgen van misbruik.

Emotioneel misbruik is zo gigantisch vaak voorkomend. Om te overleven én uit liefde en loyauteit zien (volwassen) kinderen niet dat ze gebruikt of misbruikt worden. De liefde voor de ouder of de ander houdt niet op met bestaan als er misbruik is. De zelfliefde helaas wel…

Read More

Bevrijd jezelf.

Jezelf bevrijden. Jezelf vrij maken van wat je als een blok aan je been ervaart, van wat op je weegt en wat je in de weg zit. Het kant als muziek in onze oren klinken. Alleen klinkt het stemmetje in onszelf dat zegt dat dit onmogelijk is vaak even luid of soms nog luider.

Read More

We voelen ons vaak misbegrepen.

Er heel veel mensen die ik ontmoet in mijn praktijk of privéleven die zich misbegrepen voelen. Zelf voel ik me ook lang niet altijd, laat staan door iedereen begrepen.  In een TED-talk hoorde ik Theodore Zeldin eens zeggen dat bijna niemand zich begrepen voelt.
Waarom is dat zo?  Waarom voelt bijna niemand van ons zich echt helemaal begrepen? Ik bevraag het hier graag luidop, en ben zoals altijd ook benieuwd naar de manier waarop jij het beziet en aanvoelt. Schrijf dus als je wil een reactie hieronder.

Read More

I feel amazingly positively intoxicated.

After a wonderful Shake Off Stress day I drove home feeling totally relaxed.  As if I was intoxicated but in the most positive way and fully aware.  Or maybe even with another kind of consciousness than before.  There was a source of tranquility and peace in the most profound and fundamental part of me.  I was overflowing with gratitude.  And I even noticed that I could encounter all things I came across with so much more ease and gentleness.  Feeling that there wouldn’t be anything that could throw me out of balance.

Read More